XBEE maakt micro-organismen onschadelijk 

Micro-organismen zoals bacteriën, schimmels en gisten komen van nature in brandstoffen voor. Micro-organismen gedijen goed in brandstoffen en kunnen in de aanwezigheid van (vrij) water zeer snel uitgroeien tot bacteriologische brandstofbesmetting. Bacterieproblemen kunnen leiden tot stilstand en schade aan uw tank en brandstofsysteem.

Uit microbiologisch onderzoek door onafhankelijk laboratorium Intertek blijkt duidelijk dat XBEE bacteriën, schimmels en gisten in brandstoffen onschadelijk maakt. Behalve het onschadelijk maken zorgt XBEE er ook voor dat micro-organismen worden afgebroken en als minuscule deeltjes worden afgevoerd en niet als bezinksel achterblijven op de bodem van de tank.

Er komen veel verschillende soorten bacteriën, schimmels en gisten in brandstoffen voor. De meeste micro-organismen hebben zuurstof nodig om te kunnen overleven en vinden dat in het aanwezige water. Dit is dan ook de reden dat bacteriegroei zich vooral manifesteert op het scheidingsvlak van water en brandstof. Micro-organismen voeden zich met koolwaterstoffen (de brandstof) en indien aanwezig nog liever met biobrandstoffen.

Door toevoeging van XBEE voorkomt u brandstofproblemen ten gevolge van bacteriegroei en water in uw tankinstallatie