Heavy Haul Power International (HHPI)

In 2014 werd door SGS TüV het effect van de XBEE enzymtechnologie op de emissies van diesellocomotieven van de internationale spoorvervoerder HHPI gemeten.

Na een testperiode van vier maanden bleek uit metingen een forse vermindering van de roetuitstoot met ruim 37% en een substantiële brandstofbesparing van zeker 6,5%.

De positieve uitkomsten van de testen was voor HHPI uiteraard aanleiding om XBEE standaard in alle diesellocomotieven te gaan gebruiken.

Test EMD Class 66

In 2013 werd door HHPI besloten tot een grondige 4 maanden durende test met het XBEE additief.

Voor deze test werd een diesellocomotief Class 66 genomen die beschikt over een 12-cilinder 2-takt turbomotor met een vermogen van 2.420 kW (3.245 pk).

Op 23 oktober 2013 werd door SGS TüV een eerste basismeting uitgevoerd.

Circa 3 weken na het starten van de testperiode met XBEE werd een zeer duidelijke afname van de uitlaatrook waargenomen. Dit is een duidelijke indicatie van een optimalisatie van het verbrandingsproces.

Meetresultaten SGS TüV

-6,57%

Brandstofverbruik
(g/kWh)

-37,04%

Roetpartikels
(mg/m³)

Testresultaten na 4 maanden

Op 26 februari 2014 werden door SGS TüV opnieuw metingen uitgevoerd en afgezet tegen de meetresultaten van de basismeting 4 maanden daarvoor.

Uit de evaluatie van de metingen wordt duidelijk dat reductie van het brandstofverbruik was vastgesteld van zeker 6,5% en een afname van de roetuitstoot van ruim 37%.

Observaties van HHPI

  • De motor loopt opmerkelijk stiller
  • Betere motorprestaties
  • Minder geluidsbelasting in de cabine
  • Zeer goed resultaten olieanalyse

De zeer positieve uitkomsten van deze test waren voor HHPI aanleiding om XBEE voor alle diesellocomotieven in te zetten.

Over Heavy Haul Power International (HHPI)

HHPI is een private internationale spoorvervoerder uit Duitsland, gespecialiseerd in het vervoer van grote bulktransporten door heel Europa.

Hoewel vervoer over spoor al een van de duurzaamste vormen van transport is blijft HHPI doorlopend op zoek naar innovaties die het rendement voor de organisatie en haar omgeving verder kunnen verbeteren.

Meer informatie over HHPI:
Heavy Haul Power International
Steigerstrasse 9
DE-99096 Ertfurt – Duitsland
Www.hhpi.org

Minder kosten en meer rendement door toepassing van hightech enzymtechnologie