Multraship Towage & Salvage

Het in Terneuzen gevestigde Multraship Towage & Salvage besloot in 2012 tot een test met XBEE in de dieselolie om de koolafzetting in de motoren en de roetuitstoot van de sleepboten terug te dringen. Sleepboten worden doorgaans maar kortdurend zwaar belast en de motoren produceren bij een geringe belasting dan ook vaak veel roet. XBEE optimaliseert de brandstof en reinigt het brandstofsysteem waardoor de roet- en fijnstofproductie tot wel 40% afneemt.

Voor een goede beoordeling van de prestaties van XBEE werd besloten tot een vergelijkende test tussen twee identieke sleepboten, de Multratug 10 en Multratug 11. De Multratug 10 bleef gedurende de testperiode op reguliere dieselolie varen terwijl aan de dieselolie van de Multratug 11 XBEE werd toegevoegd.

De resultaten

Na een aantal maanden gebruik van XBEE was de grijs-zwarte uitlaatrook bij de Multratug 11 verdwenen en de brandstoffilters opmerkelijk schoner.

Na een testperiode van bijna een jaar werden de cilinderkoppen van de Multratug 10 en Multratug 11 gelicht en werd het effect van de XBEE enzymtechnologie goed zichtbaar.

Rob Gouka – Hoofd Technische Dienst:
‘Ik moet toegeven dat de resultaten mij verrasten, zie bijgaande foto’s. De cilinderkop van MT11 is bijzonder schoon, zelfs de klepsteel glimt, de onderkant van de kleppen en de in- en uitlaatkanalen zijn vrij van koolafzettingen!

Ik ben dus overtuigd van de werking van XBEE en zal een nieuwe bestelling plaatsen voor de MT10, MT11 en MT9.’

Afbeeldingen met en zonder XBEE

Minder kosten en meer rendement door toepassing van hightech enzymtechnologie