Armadora Pereira

Het Spaanse visserijbedrijf Armadora Pereira beschikt over een vloot van 18 schepen die voornamelijk in de Zuidelijke Atlantische wateren actief zijn (Namibië, Senegal, Falkland Eilanden, Argentinië, etc.).

In december 2006 besloot de organisatie het XBEE additief te testen aan boord van twee grote schepen binnen de vloot: M/V Argos Pereira en M/V Argos Galicia. Het doel van Armadora Pereira met deze test was om de emissies van rook, roet en schadelijke broeikasgassen te verminderen, het brandstofverbruik terug te dringen en het onderhoud van de motoren te verbeteren.

Na verloop van een aantal maanden werd een duidelijke vermindering van de uitlaatrook waargenomen. Gedurende de testperiode werd tevens een reductie van het brandstofverbruik waargenomen.

Na een jaar gebruik van het XBEE additief werd in december 2007 een uitvoerige inspectie van de motoren uitgevoerd. Uit de inspectie van de cilinderkoppen van de hoofdmotoren van de M/V Argos Galicia werd meteen de reinigingskracht van XBEE duidelijk; de motor bleek volledig schoon, vrij van koolafzettingen.

Het gebruik van XBEE leidde voor Armadora Pereira tot een reductie van het brandstofverbruik en de onderhoudskosten en een verbetering van het rendement.

De resultaten van deze test waren voor de organisatie aanleiding tot verder gebruik van het XBEE additief binnen de vloot.

 

Verklaring Armadora Pereira

Afbeeldingen motorinspectie

Minder kosten en meer rendement door toepassing van hightech enzymtechnologie