Caterpillar Motoren GmbH

De R&D afdeling van Caterpillar Motoren GmbH & Co heeft het XBEE brandstofadditief uitgebreid in haar eigen faciliteiten getest.

Op een type M25 medium-speed dieselmotor werd gedurende een periode van meerdere maanden het effect van de XBEE enzymtechnologie in kaart gebracht.

De resultaten bleken zeer positief en aanleiding tot een algehele aanbeveling van Caterpillar.

Schriftelijke verklaring Caterpillar Motoren 

“Uw onderneming stelde de afdeling R&D van MaK/Caterpillar aan om de doeltreffendheid van het brandstofadditief XBEE op dieselmotoren te testen.

Wij hebben deze test in april 2003 afgerond en konden de volgende resultaten vaststellen:

De testmotor, een ‘medium-speed’ dieselmotor van het type M25, werd gebruikt om alle belangrijke metingen in dezelfde omstandigheden uit te voeren in eerste instantie zonder uw XBEE-additief en vervolgens met uw XBEE-additief.

De studie toonde aanzienlijke verbeteringen voor alle gemeten parameters aan, hetgeen voor ons een zeer aangename verassing was.

Wij veronderstellen dat het gebruik van XBEE ertoe leidde dat alle koolafzettingen beduidend verminderd werden en dat dankzij de verlaging van het aantal roetdeeltjes in de uitlaatgassen (tot 40%) de tijd tussen de onderhoudsbeurten verlengd kan worden.

Na de vermenging van het additief met de brandstof vertoonde de motor niet de minste beschadiging.

Wat ons betreft, zien we geen enkel probleem om XBEE in al onze motoren te gebruiken en verklaren met dit schrijven algemeen akkoord te gaan met het gebruik van dit product.

Wij zijn van mening dat het gebruik van XBEE in brandstoffen bij dieselmotoren de werkingskenmerken van motoren aanzienlijk zal verbeteren. Bovendien heeft de vermindering van de emissies een gunstige invloed op het milieu.

Wij kunnen onze klanten dan ook aanbevelen om XBEE in hun brandstoffen te gebruiken.”

Minder kosten en meer rendement door toepassing van hightech enzymtechnologie