• +31(0)85 - 303 48 90

Elimineert bacteriën,

schimmels en gisten

Minder kosten

en meer rendement

Gecertificeerd

erkend & aanbevolen

Garanties

XBEE is gecertificeerd, goedgekeurd en wordt aanbevolen

De XBEE enzymtechnologie is door onderzoeksinstanties en laboratoria uitvoerig getest en volledig veilig bevonden voor toepassing in alle verbrandingsmotoren. Ook is officieel vastgesteld dat XBEE de geldende internationale brandstofnormen volledig respecteert.

Kiest u voor XBEE, dan kiest u voor een gegarandeerd kwaliteitsproduct; gecertificeerd en volledig veilig bevonden voor alle motoren en brandstoffen.

CEC – Coordinating European Counsil

XBEE is volledig in overeenstemming met de door de CEC (Coordinating European Counsil) gestelde standaarden voor lichte- en zware voertuigen (personenauto’s, vrachtauto’s, bussen, (land)bouwvoertuigen, etc.).

De CEC de leidende instantie voor de ontwikkeling van prestatietests voor brandstoffen, smeermiddelen en andere vloeistoffen zoals additieven. De Europese organisatie wordt erkend door meer dan vijftig constructeurs , oliemaatschappijen en olieproducenten.

Prodrive

Het in Engeland gevestigde test- en onderzoeksbureau Prodrive heeft in samenwerking met de CEC een tweetal testen met het XBEE additief uitgevoerd. CEC F-23-A-01 voor dieselmotoren en CEC F-05-A-93 voor benzinemotoren.

Uit dit testprogramma is onomstotelijk gebleken dat XBEE volledig veilig is voor gebruik in alle benzine- en dieselmotoren. De uitkomsten van deze gerenommeerde tests worden door de leden van de CEC (o.a. ACEA, ATC, ATIEL en Concawe) erkend en onderschreven.

XBEE volledig gecertificeerd voor gebruik in scheepsmotoren

Constructeurs van scheepsmotoren zijn uiterst streng inzake de toepassing van additieven in hun motoren. Om die reden is het XBEE additief aan een strenge en uitgebreide compositieanalyse door DNV (Det Norske Veritas). DNV is een internationale onafhankelijke dienstverlener op het gebied van risicomanagement.

Deze diepgaande analyse van de biotechnologische samenstelling van XBEE heeft uitgewezen dat de enzymtechnologie geen enkel gevaar voor motoren en motorcomponenten kan opleveren. XBEE kan met deze certificering veilig worden gebruikt in alle scheepsmotoren.

Aanbevelingen en verklaringen van constructeurs

Op basis van de door onafhankelijke organisaties afgegeven zekerheden en eigen testen en observaties hebben vele motorfabrikanten verklaringen van geen bezwaar en zelfs aanbevelingsverklaringen afgegeven. Onder deze positieve aanbevelingen zijn vooraanstaande constructeurs zoals Wärtsilä Finland Oy, Caterpillar Motoren en MaK.

XBEE voldoet aan alle internationale brandstofnormen

Het gerenommeerde laboratorium Intertek heeft het effect van XBEE in verschillende brandstoffen geanalyseerd en getoetst aan de hand van de geldende internationale brandstofspecificaties.

XBEE werd door Intertek getoetst aan de hand van de volgende normen:

  • EN590 normering voor zwavelvrije dieselolie
  • EN228 normering voor benzines
  • CSR441 normering voor huisbrandolie
  • CSR500 normering voor stookolie IFO380
  • Diester B30 normering voor biodiesel
  • Jet-A1 normering voor kerosine

XBEE blijkt alle brandstofnormen volledig te respecteren en de karakteristieken van de brandstof zelfs dichter bij de gestelde norm te brengen. XBEE voldoet daarmee volledig aan de gestelde garantievoorwaarden en brandstofvoorschriften van motorfabrikanten.

XBEE is gecertificeerd, erkend en wordt aanbevolen door motorfabrikanten

Top

De waardering van www.xbeebenelux.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 3 reviews.